"Mert jó az Úr,

örökké tart szeretete, és hűsége

nemzedékről nemzedékre." 

Zsoltárok 100,5
fokep

 

Lelkész:

Vekerdi János

Telefon:
20/969-1958

 

Cím:
  4461 Nyírtelek
Tokaji út 38.

 

 e-mail:
nyirtelek@reformatus.hu

 

Gondnok:
Szűcs Dénes

Telefon:
30/730-0618

 

Bankszámlaszám:
10404405-00011982-00000001

Munkatársak

 

Presbitérium

A gyülekezet vezetősége a presbitérium. A közösség életének fontos döntéseit és határozatait hozzák meg; lelki és anyagi javaival gazdálkodnak.  A presbitereket a gyülekezet teljes jogú tagjai választják meg hat évre, figyelembe véve a gyülekezet iránti elkötelezettséget, szolgálatkészséget és aktivitást.

 

A Gáti házaspár így vall erről a szolgálatról:

„Bevalljuk őszintén, amikor arról volt szó, hogy gyermek istentisztelet lesz gyülekezetünkben egy kicsit ódzkodtunk ellene, mert szerintünk a gyermeknek is a templomban a felnőttek között van a helye, hogy tanuljon fegyelmet, rendet, tiszteletet, csendben maradni, stb..(Nekünk, annak idején nem volt lehetőségünk gyermek istentiszteleten részt venni)

Amióta tartjuk a gyermek istentiszteleteket nagyon megváltozott a véleményünk. Látva azt, hogy a gyermekek milyen szívesen jönnek az alkalmakra, milyen tágra nyílt szemekkel és őszinte figyelemmel hallgatják a történeteket, szinte „isszák” Istennek Igéjét. Nagyon aktívak az alkalmakon, nagyon befogadó készek.

Látva azt, hogy ebben a korban milyen fontos információkhoz lehet juttatni gyermekeinket: Istenről, Jézusról, a Bibliáról, református magyarságunkról, egyáltalán az életről az ő szemszögükből nézve is, nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezek az alkalmak meg legyenek tartva minél több gyermek részvételével. Ha több gyermek van ott az istentiszteleten, akkor talán még jobb a hangulat még aktívabbak, még jobban „pörögnek”.

Mindezekért buzdítunk, hívunk miden gyermeket, látogasson el vasárnaponként gyermek istentiszteleti alkalmainkra!

Jézus mondja: „Engedjétek hozzám jönni a kis gyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Istennek országa” (Márk: 10.14)